Bocskai István Katolikus Gimnázium
Ma 2024. 6. 13, csütörtök, Antal, Anett napja van.
Holnap Vazul napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap
Teremtésvédelmi nap – Október 4. Az állatok világnapja

Iskolánk első teremtésvédelmi napját október 4-én rendezte meg.
Az ünnepség kezdetén a diákok képviseletében Halász Ivett 11. A osztályos tanuló hívta fel diáktársai figyelmét az állatvédelem és a környezettudatos magatartás fontosságára.
Ez a nap tisztelgés Assisi Szent Ferenc előtt, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket.
Fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a fiatalok figyelmét a felelős állattartásra és a biológiai sokszínűség megőrzésére. Ezért a világnap köré különböző programokat szerveztünk:
Iskolánk benevezett az ENSZ által útjára indított „Világ legnagyobb tanórája” nemzetközi programba- Ezeken megismerkedhettek a biodiverzitás fogalmával, a biológiai sokféleség fontosságával. A tanulók megfogalmazhatták, hogy hogyan képzelik el a világunkat 2030-ban.
Gyűjtést szerveztünk a Szerencsi Kóborkák Állatvédő Alapítvány számára. Ennek eredményeként nagy mennyiségű állateledellel és 50 ezer forinttal tudtuk segíteni az alapítvány munkáját. Az adományokat október 4-én a reggeli ünnepség keretében vette át és köszönte meg az alapítvány két képviselője: Szomráki Erika és Kormos Enikő.
További programként meghirdettük a „Legyen a Te háziállatod a legaranyosabb!” fotóversenyt . A szoros verseny első két helyezettje (Kardos Kitti és Vajtó Szonja) és kis kedvenceik (Baguette és Füli) oklevélben és jutalomban részesültek.

Bővebben...
 
A Világ Legnagyobb Tanórája

 alt

 
Tanévnyitó

2019. szeptember 2-án 513 diák kezdte meg a 2019/2020. tanévet a Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumban. A diákokat Jakab Tamás, intézményünk új vezetője köszöntötte. Tanévnyitó beszédében jó pihenést kívánt az iskola volt igazgatójának, dr. Gál Andrásnak, majd ismertette az iskolavezetés új szabályait, melyek nagy tetszést arattak a diákok körében (a váltócipő használatának eltörlése, a szülői igazolások számának 5 napra emelése).
A tanévnyitót követően Szarvas Péter, Szerencs új plébánosa ünnepi szentmisét tartott. A nap 3 osztályfőnöki órával folytatódott tovább, ahol a tanév eleji teendőket végezték el az osztályok. Így, másnap már zavartalanul kezdődhetett a tanulás.

Bővebben...
 
Gólyatábor

2019. augusztus 30-án gólyatáborba vártuk új tanulóinkat. Több mint 100 kis „gólya” élt a lehetőséggel, hogy még a tanév kezdete előtt megismerkedjen leendő iskolájával, osztálytársaival, tanáraival.
A jól szervezett nap remek szórakozást kínált a bejövő 7. és 9. évfolyamos tanulóknak, akiket nagy szeretettel vártunk iskolai közösségünkbe.

Bővebben...
 
Új tanév

 2019-20. tanév

 

Tájékoztatás!

A Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumban Dr.Gál András PhD nyugdíjazása után 2019.július 16-tól Jakab Tamás tölti be az igazgatói posztot

A nyári időszakban, ügyeleti időben – szerdán 8-tól 12 óráig – elérhető az iskolában.
Időpont egyeztetés ugyanezen időszakban lehetséges a 47/362-533/106-os telefonszámon.

A hatosztályos tagozatra továbbra is várjuk a jelentkezőket.

 
Rendőrnap 2019

alt2019. április 27-én a rendészeti képzésben részt vevő tanulók egy csoportjával Budapestre utaztunk, ahol a IX. Országos Rendőr- és Tűzoltónapon vettünk részt.

A kora reggeli órákban 40-en indultunk útnak. A megnyitót követően a diákok változatos programok közül választhattak.

- Magyar Honvédég bemutatója
- BRFK Rendészeti Szervek Motoros Alosztályának bemutatója
- Készenléti rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága kutyás bemutatója
- Helikopteres bemutató
- Közelharc bemutató
- Lovasbemutató
- Térzene a Hősök terén

Taracközi Katalin
pedagógus

Bővebben...
 
Siker az Országos Történelem Versenyen

altAz Eszterházy Károly Egyetem Történelemtudományi Intézete és Doktori Iskolája idén 9. alkalommal rendezte meg éves történelem versenyét, melynek témája "A forradalmak kora" volt. A verseny három írásbeli fordulójának eredményei alapján, a 2019. április 13.-án Egerben megtartott országos szóbeli döntőbe jutott a Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium csapata, ahol nemes és magas színvonalú küzdelmet követően az igencsak előkelő Országos 4. helyezést szerezték meg. A csapat tagjai: Danyikó Dorka Csilla, Sándor Bence és Szepesi Bennó, 12. A osztályos tanulók voltak. A tanulók felkészítője Jancsovszki Máté, a Gimnázium történelem-földrajz szakos középiskolai tanára volt.

Jancsovszki Máté
Történelem tanár

Bővebben...
 
Szent Péter apostol székfoglalásának ünnepe

altA 2019. február 22-i laudáció során Kocsis Sándor atya több témáról beszélt nekünk.

Az első Szent Péter apostol székfoglalása volt. Szent Péter 42-ben ment Rómába, és ott megalapította a római püspökséget, a későbbi Vatikánt. Péter még visszatért Jeruzsálembe, majd közel egy évtizedig Antiochia püspöke volt, és csak 60 körül telepedett le végleg Rómában. Római és antióchiai székfoglalására a IV. század óta emlékezünk. Péter, a "kőszikla" kezdettől fogva az egyház egységének és erejének a jele. A mai napon, Szent Péter apostol székfoglalásának ünnepén egyházunkért és a keresztények egységéért imádkozunk.
Érdekes volt Gary Sinise nemrég megjelent önéletrajzának említése. A színészt a Forrest Gump című film Dan hadnagyaként ismerjük. Önéletrajzában felesége és saját maga megtérésének és katolizálásának történetét meséli el nekünk.
Harmadikként az atya arról tájékoztatott minket, hogy most vasárnap minden katolikus templomban országos gyűjtés lesz a katolikus iskolák javára. A katolikus oktatás lényegének, céljának meghatározásakor Erdő Péter gondolatait idézte. A katolikus oktatás nem feltétlenül jobb, mint a világi, mivel nem "versenyistállóként" működik. A különbség a küldetésben rejlik. A katolikus oktatás a konkrét szakmai ismeretek mellett a személy további fejlődéséhez szükséges alapokat és értékeket kívánja átadni. Sándor atya megemlítette, tavaly történt meg először, hogy a katolikus iskolák tanulóinak száma világméretben meghaladta a 60 milliót. Arra kérte iskolánk diákjait, hogy minél többen vegyenek részt ezeken a vasárnapi miséken.
Említést tett továbbá néhány tavaszi egyházi programról, többek között Ferenc pápa június 1-jei csíksomlyói látogatásáról is. Végezetül jó szórakozást kívánt azoknak a diákoknak, akik részt vesznek ma este a Végzős Bálon.  
 
Pórné Nagy Katalin
közgazdásztanár
 
 
 
Szép eredmények a Tompa Mihály Szavalóversenyen

alt2019. február 1-jén Putnokon rendezték meg a 20. Tompa Mihályról elnevezett megyei szavalóversenyt. Iskolánkat Ács Kincső 10. A osztályos  és Takács Zsanett 11. A osztályos tanulók képviselték. A 9-10. évfolyamos kategóriában Kincső nagyon szoros versenyben a 2. helyezést szerezte meg, míg a 11-12. évfolyamosok versenyében Zsanett különdíjat kapott. A tanulókat Gergely Lászlóné és Gazdóf Miklósné tanárnők készítették fel. Gratulálunk a szép eredményhez.

 

Bővebben...
 
Kedves 12. évfolyamosaink!

altMár biztosan lázban égtek azzal kapcsolatban, hogy felsőfokú tanulmányotokat hol kezdjétek meg. Segítségül javaslom áttekinteni az iskolánkban járt egyetemek és karok nevét, hogy a tőlük kapott információk és szórólapok áttekintése további segítséget nyújtson a döntésetekhez!

 

 

 

Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kar

                    Anyagtudományi Kar

                Mérnök-informatikai Kar, Állam és Jogtudományi Kar 

Nyíregyházi Egyetem   – Műszaki és Mezőgazdasági Kar

            + Természettudományi kar

ME – Sátoraljaújhelyi kihelyezett karok: Gépészmérnöki Kar, Egészségügyi Kar (v

Debreceni Egyetem – általános tájékoztatás

Sárospatak, Coménius – Óvónő és tanító képzés, Szőlészet, borászat

Eszterházy  K. Egyetem, Eger – általános tájékoztatás

       + Mozgóképkultúra Tanszék tájékoztatása

Károly Róbert  Főiskola, Gyöngyös- Turizmus és vendéglátás szak

Nemzetvédelmi és Közszolgálati Egyetem (Budapest)

Rendőrtiszti Akadémia (Szentendre)

Hadkiegészítő Parancsnokság (Miskolc) – szerződéses katonai szolgálatra toboroztak

 

Bővebben...
 
Anyanyelvi játékok a Bocskaiban

altA Magyar Nyelv Múzeuma és az Anyanyelvápolók Szövetsége 3 fordulós megyei vetélkedőt hirdetett általános iskolai és középiskolai kategóriában. Az online forduló után a középdöntőbe 5-5 csapat került be, köztük a Bocskai István Katolikus Gimnázium 11. A osztályából verbuválódott csapat: Kiss Bettina, Miliczki Martina, Pintér Bernadett és Takács Zsanett. Az iskolánkban megrendezett középdöntőn az előkelő II. helyezést szerezte meg a Gergely Lászlóné által felkészített csapat, akik csak 2 ponttal maradtak le a Lévay J. Református Gimnázium mögött. Gratulálunk iskolánk csapatának és a felkészítő tanárnak.

Bővebben...
 
Szép Magyar Beszéd verseny a Bocskaiban

A magyar nyelv és irodalom munkaközösség 2019. január 17-én rendezte meg a Szép Magyar Beszéd verseny iskolai fordulóját. A négy tagú zsűri nevében Gergely Lászlóné munkaközösség-vezető köszöntötte a résztvevőket. Kilenc gimnáziumi tanuló vállalkozott a megmérettetésre. A verseny kétfordulós volt: a szabadon választott szövegek felolvasása után a kötelező szövegek kerültek sorra. A zsűri (Gazdóf Miklósné, Gergely Lászlóné, Balázs Beáta, Éliás Balázs) döntése alapján első helyezett Miliczki Martina Evelin 11.A, második helyezett Kiss Bettina 11.A, harmadik helyezett pedig Tóth Petra 9.A osztályos tanuló lett. A zsűri Bárdos Flóra 12.A osztályos tanulót különdíjban részesítette. Az eredményhirdetéskor Gazdóf Miklósné igazgató-helyettes egyenként értékelte a versenyzők teljesítményét, megdicsérte a tanulókat igényes felkészülésükért, színvonalas szereplésükért.

Gergely Lászlóné
mk. vezető

Bővebben...
 
A végzős hatosok és a kishatosok együtt Sarudon

altKözös táborban vett részt iskolánk 12. H és 7. H osztálya Sarudon 2018. nov. 9-10 között. A végzős hatosok több éves kiemelkedő közösségi munkájukért (lelki napok, szentmisék) kapták jutalmul ezt a kirándulást, míg a „kicsiknek” jó alkalom volt arra, hogy a 12. H osztály tagjaitól tanácsokat kapjanak a 6 éves képzésre vonatkozóan, átvegyék tőlük az iskola hagyományait.
A közös kirándulás a jó hangulat jegyében telt el. Az estéket játékkal töltötték ki: előkerültek a társasjátékok, a kártya és az elmaradhatatlan karaoke. A külső reflektorok a sportprogramok kedvelőinek kedveztek A kirándulás fénypontja a Poroszlón lévő Ökocentrum meglátogatása volt. A bensőséges beszélgetésekre jó alkalmat adtak a közös terítések, az együtt mondott imák, étkezések stb. A program nagyon hasznosnak bizonyult, hiszen a végzősök igaz szeretettel közeledtek a hetedikesek felé, a kicsik pedig a nagyobb testvért látták a végzősökben és jókedvűen, bizalommal telve töltötték együtt ezt az élményekben gazdag pár napot.

Darai Enikő
osztályfőnök

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

7. oldal / 15