Bocskai István Katolikus Gimnázium
Ma 2023. 12. 7, csütörtök, Ambrus napja van.
Holnap Mária napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap
Szakmai_vizsga_2021

Sikeres szakmai vizsga


Tanulóink szakmai vizsgán vettek részt. A vizsga részei: 2021. május 14-én komplex írásbeli, majd május 19-én gyakorlati, a járvány miatti rendelkezések az éven szóbeli vizsgát nem engedélyeztek. Június 2-án vehette át a szakmai bizonyítványát a 14 vizsgázó, ezzel Irodai titkár képesítést szereztek és befejezték tanulmányaikat intézményünkben. Egyikük felsőfokú oktatásban, hatan újabb szakmát tanulnak majd, a többiek munkába állnak. A hivatalos átadás után az osztály oldott hangulatban utolsó közös fagyizással búcsúzott egymástól, amikor felelevenítették az együtt töltött idő szép emlékeit. Sok sikert kívánunk volt tanítványainknak!

Bővebben...
 

Kérjük, hogy adója 1%-ával támogassa a Bocskai István Gimnázium Alapítványt Adószám: 18412877-1-05

 
Ballagás

altKedves Végzős Diákjaink! Tisztelt Szülők, Rokonok, Érdeklődők!


A ballagás a 4 és 6 év munkáját zárja le a gimnázium falai között.
A jelenlegi járványügyi helyzetben azonban nem szeretném az érettségi biztonságát osztályszintű személyes találkozással veszélyeztetni,
ezért ebben a tanévben (a tavalyi minta alapján) előre felvett, digitális ballagást szervezünk. Ennek időpontja 2021. április 30. péntek 17 óra.
Reményem szerint az érettségi bizonyítvány osztásakor már olyan lesz a helyzet, hogy erre a szülők jelenlétében kerül sor.
Az év végi kitüntetések személyes átadása is ekkor fog megvalósulni!
A mellékelt meghívóval invitálom az érdeklődőket, vegyenek részt virtuális rendezvényünkön!
Sajnálom és együtt érzek diákjainkkal, de ebben a helyzetben ezt tartom felelős döntésnek!
Az utolsó napok hajrájára még sikeres felkészülést kívánok végzős tanulóinknak!


Jakab Tamás
igazgató

Bővebben...
 
Ideiglenes felvételi rangsor a 2021-2022-es tanévre

Kedves Felvételiző Diákok!

Pontszámításunk a központi felvételi vizsga, a hozott tanulmányi átlagok és a szóbeli elbeszélgetés eredményén alapul.

Felhívjuk az érintett diákok és szüleik figyelmét, hogy az itt közzétett rangsorok tájékoztató jellegűek. Sok tanuló a Bocskai István Katolikus Gimnáziumon belül több tagozatot is megjelölt, ezért több rangsorban is szerepel, de természetesen csak egy tagozatra nyer felvételt. Ekkor a többi tagozaton elfoglalt helye felszabadul. Akik más iskolát jelöltek meg első helyen és oda nyernek felvételt, akkor ők is kiesnek a mi rangsorunkból. Az így felszabadult helyek szintén betölthetők lesznek a bennünket első helyen megjelölő, a rangsorban mögöttük álló jelentkezőkkel.

A felvételi eljárás hivatalos eredményéről 2021. április 30-áig írásban tájékoztatjuk a jelentkezőket és az általános iskolájukat.

Iskolánk ideiglenes felvételi jegyzéke ide kattintva érhető el.

 
Hittanverseny Szent László nyomában
altEbben az évben a mezőkövesdi Szent László Plébánia és a Széchenyi István Katolikus Középiskola közösen meghirdetett egy „250 éves a Szent László templom” elnevezésű egyházmegyei katolikus iskolák tanulóinak szóló hittanversenyt, amelyen a szerencsi Bocskai István Gimnázium három tanulója, Bodnár Gergely, Zahuczki Zsuzsanna és Reményi Edit vettek részt. A megmérettetés összesen három fordulóból állt. Az utolsó, záró része a plébánián volt, amely során nemcsak tudásukat, hanem kreativitásukat, közösségben való gondolkodásukat és gyorsaságukat is megmutathatták a diákok. Végül a mi csapatunk hozta el az első díjat. Istennek legyen hála!
Gratulálunk!
 
Bővebben...
 
Eredményeink az országos gépíróversenyen

A Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetsége 2020. április 1-8. között szervezte meg a szokásos tavaszi országos Teöreök Aladár gépíróversenyt, melyen 3 diákunk írta meg otthonában a versenyszöveget.
Ebben a számban egy speciális programmal dolgoznak a diákok, akiknek tíz perc alatt kell a képernyőn látható szövegből minél többet lemásolniuk.
Dicséret illeti őket, hiszen a digitális oktatásban való helytállásuk mellett szorgalmasan készültek erre a megmérettetésre is. Büszkék vagyunk mindhármukra, és további sikereket kívánunk nekik, hiszen a verseny második fordulója szeptemberben várható.
Helyezettek ifjúsági kategóriában:
Bodnár Gábor II
Ficsor Erika III.
Pajkó Roland V.

Kovács Judit
felkészítő tanár

 
Herba Medica Tanulmányi Verseny

Sándor Árpád, a gimnáziumunk 10.A osztályos tanulója 4. helyezést ért el a Herba Medica Tanulmányi Versenyen, melyet a Szegedi Tudományegyetem gyógyszerész kara hirdetett meg.
A jelentkező 113 középiskolásnak a gyógynövényekről, gyógyszerészettel kapcsolatos ismeretekről állítottak össze a szervezők feladatokat. Két internetes fordulót követően a döntő a járványhelyzet miatt szintén online formában volt megtartva a döntőbe jutott 13 diáknak. Egy 85 kérdésből álló időzáras tesztet kellett a versenyzőknek kitöltenie, valamint egy előadást kellett beküldeniük. Tanulónk a napvédő készítményekről készítette az előadását. Sikeréhez ezúton is gratulálunk.

A videó ide kattintva megtekinthető 

 

 

 
Öregdiákok találkozója és bálja

altHagyományteremtő szándékkal rendeztük meg 2020. február 15-én a régi bocskaisok találkozóját. Szeretettel vártuk azokat a vendégeket, akiknek diákként, szülőként, pedagógusként bármilyen kapcsolata van-volt a Gimnáziummal.
A hagyományos báli szórakozáson túl lehetőséget adtunk egy-egy jó beszélgetésre a csendes kávézóban. Kiállítótermünkben tárgyak, képek, fotók és videofelvételek emlékeztettek a „régi szép időkre”. Kísérőprogramként kínáltuk a fotófalat, ahol a volt osztálytársak megörökíthették az újratalálkozás élményét.
A visszajelzések alapján rendezvényünknek kedvező visszhangja volt. Így hát, kedves Vendégek: jövőre Veletek ugyanitt!

Bővebben...
 
Bocskais diákok a döntőben!

alt2020. január 31-én az egri Eszterházy Károly Egyetem által szervezett angol szépkiejtési versenyen a szerencsi Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium három tanulója bejutott a döntőbe.
A rangos eseményt az Anglisztika és Amerikanisztika Intézet szervezte, az idei a 13. alkalom volt. A verseny két fordulóból állt. A benevezett diákok három ismert szövegből választhattak, amelyet az egyetemi zsűri előtt olvastak fel. Az a 15 diák, aki sikeresen továbbjutott a döntőbe, egy ismeretlen szöveget olvasott fel az intézet oktatóiból és hallgatóiból álló zsűri előtt.
Iskolánkból hárman is a bizonyíthattak a döntőben, remek teljesítményükkel dicsőséget szereztek iskolánknak: Halász Ivett 11/H, Szalánczi Ábel 11/A és Váraljai István 11/A osztályos tanulók.
Felkészítő tanáruk Jurák Józsefné.
Gratulálunk a versenyzőknek!

Bővebben...
 
Szép magyar beszéd verseny helyi fordulója

alt2020. január 28-án intézményünkben helyi válogatót rendeztünk a Kazinczy-verseny megyei döntőjére, ahol egy szabadon választott és egy kötelező szöveggel mértük fel a tanulók beszéd- és olvasási készségét. A népes jelentkezőkből a gimnáziumi kategóriában két első helyezettet, a szakgimnáziumi kategóriában egy első díjat osztottunk ki.

Eredmények:

1. helyezettek:
    Miliczki Martina 12. A
    Nagy Rebeka 10. A
    Barócsi Barbara 9. B

2. helyzettek:
    Takács Zsanett 12. A
    Zahuczki Zsuzsanna 9. A
3. helyezett lett:
    Halász Ivett 11. H

Gratulálunk!

Bővebben...
 
Tompa Mihály Szavalóverseny
alt„Mert a boldogságra kevés csak a jelen,
A multon épűl az s az emlékezeten;”
(Tompa Mihály)

A Putnoki Gomba Levente Gimnázium 2020. február 7-én rendezte meg a 21. Tompa Mihály Szavalóversenyt.
Tompa költészete ismét kapocsként kötötte össze a felvidéki és az országhatáron belüli magyar iskolásokat és felkészítő tanáraikat. A versenyen tisztelettel emlékeztek az allegóriák, a virágénekek és a regék költőjére.
Iskolánkat Takács Vivien 8. H osztályos, Ács Kincső 11. A osztályos és Takács Zsanett 12. A osztályos tanulók képviselték. A 7-8. évfolyamos kategóriában Vivien nagyon szoros versenyben a 2. helyezést szerezte meg, míg a 11-12. évfolyamosok versenyében Kincső 2. helyezett lett, Zsanett pedig különdíjat kapott. A tanulókat Magyar Anett, Balázs Beáta és Gazdóf Miklósné tanárnők készítették fel.

Gratulálunk a szép eredményhez.


Magyar Anett

Bővebben...
 
3. Teremtésvédelmi nap

altIskolánkban 2020. január 31-én, a harmadik teremtésvédelmi nap keretén belül emlékeztünk meg a 20 évvel ezelőtt történt tiszai ciánszennyezésről és a Tisza élővilágának sokszínűségéről.
Szarvas Péter plébános a reggeli lelki percek során megosztotta a ciánszennyezéssel kapcsolatos személyes élményeit, és felhívta a diákság figyelmét a teremtett világ értékeinek fontosságára, megóvására.
A diákok felragasztották Noé bárkájára azokat a számukra fontos tárgyakat, fogalmakat ábrázoló táblácskákat, melyeket egy özönvíz esetén mindenképp magukkal vinnének. Ezt követően röviden beszámoltak diáktársaiknak arról, hogy miért ezeket a tárgyakat, érzéseket, gondolatokat tartották megmentendőnek.

Bővebben...
 
Ökológiai vetélkedő – 2020. január 31.

altA teremtésvédelmi nap keretében 2020. január 31-ére ökológiai vetélkedőt hirdettünk a szerencsi kistérség valamennyi általános iskolája számára. Felhívásunkra a környék iskoláiból 29 csapat jelentkezett. A 3 fős csapatoknak a tiszai ciánszennyeződés, a csernobili katasztrófa és a légszennyezés témaköréből kellett felkészülniük.
A nemes versengésben a következő eredmény született:
I. helyezett: Rátka - Német Nemzetiségi Kéttannyelvű Általános Iskola
II. helyezett: Megyaszó – Mészáros Lőrinc Körzeti Általános Iskola
III. helyezett: Encs – Szent László Katolikus Általános Iskola és AMI
Gimnáziumunk 7. osztályos csapata versenyen kívül a 2. helyezést szerezte meg. Gratulálunk valamennyi résztvevő csapatnak, a helyezetteknek és a felkészítő tanároknak.

Bővebben...
 
Jelentkezés a felsőoktatási intézményekbe – 2020. február 15.

altKedves végzős 12. évfolyamos diákjaink!
2020. február 15-e a felsőoktatási intézményekbe történő jelentkezésetek beadási határideje. Ne feledkezzetek el mindazon információkról, amelyeket a 11-12. évfolyamban szereztetek a továbbtanulással kapcsolatban. Több felsőoktatási intézmény tartott tájékoztatót iskolánkban, ismertetve campusuk kínálatát (Debreceni Egyetem, Miskolci Egyetem, Nyíregyházi Egyetem, Eszterházy Egyetem, Nemzetvédelmi Egyetem stb.) Személyesen találkoztatok volt bocskais diákokkal, akiktől első kézből informálódhattatok. A karrier-nap szintén jó lehetőség volt arra, hogy a munka világába is bepillantsatok. Részt vettetek nyílt napokon, ahol a kiválasztott egyetem hangulatát is megérezhettétek.
És a realitások talaját adta az a tájékoztató, melyet Reményi Szabolcs igazgatóhelyettes tartott, bemutatva a jelentkezés folyamatát és a pontszámítási lehetőségeket. A jelentkezési sorrend felállításakor jól gondoljátok át, hogy mi az, amivel az életben szeretnétek foglalkozni, de azt is, hogy mire vagytok képesek! Az érettségi eredmény ismeretében július 9-éig még van módotok a sorrend megváltoztatására. Kérjük, döntéseteket alapos, felelősségteljes mérlegelés előzze meg!!!

 

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

5. oldal / 15