Bocskai István Katolikus Gimnázium
Ma 2023. 12. 7, csütörtök, Ambrus napja van.
Holnap Mária napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap
Ökológiai vetélkedő a Bocskaiban

altTeremtésvédelmi napunk zárásaként, 2021. október 8-ára hívtuk meg a környező általános iskolák tanulóit egy nemes versengésre. 13 csapat jelentkezett az ökológiai vetélkedőre. A változatos feladatok, az érdekes, látványos kísérletek nagyon jó hangulatúvá tették a péntek délutánt. A sokszínű feladatok megoldása, a felkészültség mértéke viszonylag hamar szétszórta a csapatokat. Igen kimagasló eredmények születtek, amelyhez gratulálunk a csapattagoknak és a felkészítő tanároknak. A versenyen való részvétellel minden csapat csak gazdagodott, ám a dobogó legfelső fokára a következő csapatok álltak:

  1. helyezett „Aszúszemek” csapat (Mád – Koroknay D. Általános Isk.)
  2. helyezett „ Pingvinek” csapat (Szerencs – Rákóczi Zs. Református Ált. Isk.)
  3. helyezett „ Zöldfülűek” csapat (Encs – Szent László Katolikus Ált. Isk.)

Jövőre is szeretettel várjuk a téma iránt érdeklődő csapatokat!

Bővebben...
 
Haditorna2021

Ismét a dobogó legfelső fokán a Haditorna  verseny megyei fordulóján


2021. október 6-án az Országos Haditorna Verseny megyei fordulójában a Bocskai 12. R osztályos (rendészeti tagozatos) tanulói ismét győzedelmeskedtek. A megye 20 iskolájának 24 csapata közül az erős mezőnyben sikerült a legjobb teljesítményt nyújtaniuk.  Az I. helyezést elért csapat tagjai: Kádas Kristóf, Kovács Kornél, Mészáros Ákos és Tóth Gergő, a felkészítő kollégák Czibere Gergő, Kocsis József, Éliás Krisztián és Takács Krisztián voltak. Gratulálunk a szép eredményhez. Külön jutalomként -  az országos versenyre történő felkészülésükhöz – a Miskolci Honvédség felajánlotta segítségét.

Bővebben...
 
Az aradi vértanúkra emlékeztünk

altA mai világ a sátán világa, ahol a becsületért bitó, az árulásért hatalom jár”- ezek voltak Schwedel József honvéd vezérőrnagy utolsó szavai.
2021. október 6-án iskolai szinten emlékeztünk a hősi halált halt vértanúkra. Az emlékműsort Novákné Váradi Judit tanárnő osztálya, a 10 B osztály készítette. A méltó megemlékezésen elhangzott:
„Az 1849. október 6-án kivégzett 13 aradi mártír hősi viselkedésével megmutatta, hogyan tudnak a magyar ügyért harcolók komoly katona módjára, méltósággal meghalni. Utolsó perceikkel is a nemzetnek és a világnak mutattak példát a magyar szabadságharcosokról, akiket sok osztrák csupán felforgató aljanépnek nézett.”

Bővebben...
 
A szalagtűzés pillanatai

alt2021. október 1-jén tartotta intézményünk a végzős tanulók szalagavató ünnepségét. A 4 végzős osztály 88 tanulója viseli októbertől azt a megszentelt szalagot, amellyel bizonyíthatják, hogy önállóságukkal, kitartásukkal méltóak a felnőtté válás eme jelképére. Jakab Tamás igazgató úr beszédében küzdésre és álmaik megvalósítására szólította a diákokat.

Bővebben...
 
Ismét dobogón a Bocskai csapata a „Manderka” hegyi körversenyen

alt2021. szeptember 27-én Sajókápolnán rendezték meg a Manderka hegyi honvédelmi körversenyt, melyet a Debreceni Honvéd Sportegyesület hirdet meg már több éve. Iskolánk 2 csapatot indított, akik elhozták az előkelő 1-2. helyezést. Az akadályok leküzdése után – honokzsák-cipelés, lövészet, célba dobás, gerelyhajítás – büszkén álltak a dobogóra. Az I. helyezett csapat tagjai: Gál Bettina, Mészáros Ákos, Kádas Kristóf. A II. helyezett csapattagok: Novák Panni, Dienes Tamás és Dienes László. Tartalék ember Kántor Dániel volt. A felkészítő Czibere Gergő tanár úr volt. Egyéni versenyszámban Dienes Tamás különdíjban részesült. Gratulálunk a rendészetis tanulóknak! 

Bővebben...
 

Európai Diáksport Nap a Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikumban.
Szeptember 24-én iskolánk is csatlakozott az Európai Diáksport Napja rendezvényhez.
A közös bemelegítést követően, a rendészeti tagozatos tanulók a 2021 méter futással kezdték a programot. A tanulók több egyéni és csapat sportág közül választhattak. A kültéri pályákon a floorball, kispályás foci, streetball míg a tornateremben röplabda bajnokság zajlott.
Az aulában asztalitenisz, míg a konditeremben erősember versenyt rendeztünk. A spinning, a jóga és a modern tánc főleg a lányok megmozgatására szolgált, de a 8 kilométeres túrára is hozzávetőleg 100 fő jelentkezett.
Szerencsére az időjárás is kedvezett a programok megvalósításához. A tanulók egy jó hangulatú napot tölthettek el együtt az iskolában, amely kiváló közösségépítő tevékenységnek bizonyult. Öröm volt látni sokak arcán a mosolyt.

 

Bővebben...
 
Nyelvvizsgahely lett a Bocskai!

altA Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikum a 2021/22-es tanévtől a Debreceni Egyetem DExam vizsgaközpontjának akkreditált vizsgahelye lett, így az őszi vizsgaidőszakban már iskolánkban is tehetnek DExam középfokú angol nyelvvizsgát a jelentkezők. Az érdeklődők segítése érdekében 2021. szeptember 16-án DExam próbavizsgát szerveztünk, melyen részt vehettek a gimnázium tanulói. A vizsgán olvasott-és hallott szövegértési feladatok megoldására nyílt lehetőség mintegy negyven diáknak, akik így felmérhették tudásukat, mivel közeledik az első vizsgaalkalom szeptember 23-i jelentkezési határideje. Jelentkezni a www.dexam.hu honlapon van lehetőség, illetve a jelentkezési lap az iskolánk honlapjáról is elérhető. A későbbiekben a szóbeli vizsgarész próbavizsgájának megrendezésére is sor kerül.
Diákjainknak és a vizsgára jelentkezőknek jó felkészülést és sikeres vizsgákat kívánunk!
 

 
Találkoztunk Jézus Krisztus földi helytartójával

alt2021. szeptember 12-én tantestületünk jó része együtt élte át azt a közösségi élményt, melyet Ferenc pápa magyarországi látogatásával nyertünk. A zárómise emelkedettsége, a lelki összetartozás eggyé kovácsolta a Hősök terén lévő több tízezer embert. Köszönjük, hogy lehetőségünk volt átérezni a keresztények egységét.

Bővebben...
 
Lelki percek – 2021. szeptember 10.

altPlébános úr rövid elmélkedése az eucharisztiáról szólt. Felhívta a tanulók figyelmét a 2021. szeptember 5-12. közötti időszak fontosságára, javasolta, hogy kísérjék figyelemmel a kongresszus egyházi és kulturális rendezvényeit. Külön szólt a vasárnapi zárómise jelentőségéről, s kérte a tanulókat, hogy legalább a médián keresztül legyenek részesei az ünnepi alkalomnak.

Bővebben...
 
Tanévnyitó a Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikumban

 altalt

alt2021. szeptember 1-jén tartotta az intézmény tanévnyitó ünnepélyét. Jakab Tamás igazgató úr 20 osztály közel 500 tanulójának reggel 8.00 órakor nyitotta meg a 2021-2022-es tanévet. Külön üdvözölte a bejövő 7. és 9. évfolyamosokat, valamint a szakmát tanuló 13. évfolyamos tanulókat.
Az ünnepélyes alkalom után tanévnyitó szentmisén vettek részt a tanulók, ahol Szarvas Péter atya tanév eleji gondolatait, tanácsait fogadhatták meg az egyházi intézmény diákjai.
 

Bővebben...
 
Hatosztályos képzés

 alt

Kedves 6. osztályos tanuló!

Már biztosan megkaptad a szép tanév végi bizonyítványodat. Ennek ismeretében talán átgondolod, hogy mégis a Bocskai hatosztályos tagozatán folytasd tanulmányaidat. Gyere, iratkozz be hozzánk! A pótfelvétel is jó felvétel!

 

 
Tanévzáró szentmise

altA Bocskai István Katolikus Gimnázium tanulói és tantestülete 2021. június 14-én tanévzáró szentmisén vett részt a Munkás Szent József templomban. Hálát adtunk a tanév sikeres befejezéséért, testi és lelki egészségünkért.

Bővebben...
 
Pótfelvételi

 alt

https://youtu.be/gcuQa-XWiOw

 

 alt

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

4. oldal / 15