Bocskai István Katolikus Gimnázium
Ma 2024. 6. 13, csütörtök, Antal, Anett napja van.
Holnap Vazul napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap
Az aradi vértanúkra emlékeztünk

altA mai világ a sátán világa, ahol a becsületért bitó, az árulásért hatalom jár”- ezek voltak Schwedel József honvéd vezérőrnagy utolsó szavai.
2021. október 6-án iskolai szinten emlékeztünk a hősi halált halt vértanúkra. Az emlékműsort Novákné Váradi Judit tanárnő osztálya, a 10 B osztály készítette. A méltó megemlékezésen elhangzott:
„Az 1849. október 6-án kivégzett 13 aradi mártír hősi viselkedésével megmutatta, hogyan tudnak a magyar ügyért harcolók komoly katona módjára, méltósággal meghalni. Utolsó perceikkel is a nemzetnek és a világnak mutattak példát a magyar szabadságharcosokról, akiket sok osztrák csupán felforgató aljanépnek nézett.”

Bővebben...
 
A szalagtűzés pillanatai

alt2021. október 1-jén tartotta intézményünk a végzős tanulók szalagavató ünnepségét. A 4 végzős osztály 88 tanulója viseli októbertől azt a megszentelt szalagot, amellyel bizonyíthatják, hogy önállóságukkal, kitartásukkal méltóak a felnőtté válás eme jelképére. Jakab Tamás igazgató úr beszédében küzdésre és álmaik megvalósítására szólította a diákokat.

Bővebben...
 
Ismét dobogón a Bocskai csapata a „Manderka” hegyi körversenyen

alt2021. szeptember 27-én Sajókápolnán rendezték meg a Manderka hegyi honvédelmi körversenyt, melyet a Debreceni Honvéd Sportegyesület hirdet meg már több éve. Iskolánk 2 csapatot indított, akik elhozták az előkelő 1-2. helyezést. Az akadályok leküzdése után – honokzsák-cipelés, lövészet, célba dobás, gerelyhajítás – büszkén álltak a dobogóra. Az I. helyezett csapat tagjai: Gál Bettina, Mészáros Ákos, Kádas Kristóf. A II. helyezett csapattagok: Novák Panni, Dienes Tamás és Dienes László. Tartalék ember Kántor Dániel volt. A felkészítő Czibere Gergő tanár úr volt. Egyéni versenyszámban Dienes Tamás különdíjban részesült. Gratulálunk a rendészetis tanulóknak! 

Bővebben...
 

Európai Diáksport Nap a Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikumban.
Szeptember 24-én iskolánk is csatlakozott az Európai Diáksport Napja rendezvényhez.
A közös bemelegítést követően, a rendészeti tagozatos tanulók a 2021 méter futással kezdték a programot. A tanulók több egyéni és csapat sportág közül választhattak. A kültéri pályákon a floorball, kispályás foci, streetball míg a tornateremben röplabda bajnokság zajlott.
Az aulában asztalitenisz, míg a konditeremben erősember versenyt rendeztünk. A spinning, a jóga és a modern tánc főleg a lányok megmozgatására szolgált, de a 8 kilométeres túrára is hozzávetőleg 100 fő jelentkezett.
Szerencsére az időjárás is kedvezett a programok megvalósításához. A tanulók egy jó hangulatú napot tölthettek el együtt az iskolában, amely kiváló közösségépítő tevékenységnek bizonyult. Öröm volt látni sokak arcán a mosolyt.

 

Bővebben...
 
Nyelvvizsgahely lett a Bocskai!

altA Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikum a 2021/22-es tanévtől a Debreceni Egyetem DExam vizsgaközpontjának akkreditált vizsgahelye lett, így az őszi vizsgaidőszakban már iskolánkban is tehetnek DExam középfokú angol nyelvvizsgát a jelentkezők. Az érdeklődők segítése érdekében 2021. szeptember 16-án DExam próbavizsgát szerveztünk, melyen részt vehettek a gimnázium tanulói. A vizsgán olvasott-és hallott szövegértési feladatok megoldására nyílt lehetőség mintegy negyven diáknak, akik így felmérhették tudásukat, mivel közeledik az első vizsgaalkalom szeptember 23-i jelentkezési határideje. Jelentkezni a www.dexam.hu honlapon van lehetőség, illetve a jelentkezési lap az iskolánk honlapjáról is elérhető. A későbbiekben a szóbeli vizsgarész próbavizsgájának megrendezésére is sor kerül.
Diákjainknak és a vizsgára jelentkezőknek jó felkészülést és sikeres vizsgákat kívánunk!
 

 
Találkoztunk Jézus Krisztus földi helytartójával

alt2021. szeptember 12-én tantestületünk jó része együtt élte át azt a közösségi élményt, melyet Ferenc pápa magyarországi látogatásával nyertünk. A zárómise emelkedettsége, a lelki összetartozás eggyé kovácsolta a Hősök terén lévő több tízezer embert. Köszönjük, hogy lehetőségünk volt átérezni a keresztények egységét.

Bővebben...
 
Lelki percek – 2021. szeptember 10.

altPlébános úr rövid elmélkedése az eucharisztiáról szólt. Felhívta a tanulók figyelmét a 2021. szeptember 5-12. közötti időszak fontosságára, javasolta, hogy kísérjék figyelemmel a kongresszus egyházi és kulturális rendezvényeit. Külön szólt a vasárnapi zárómise jelentőségéről, s kérte a tanulókat, hogy legalább a médián keresztül legyenek részesei az ünnepi alkalomnak.

Bővebben...
 
Tanévnyitó a Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikumban

 altalt

alt2021. szeptember 1-jén tartotta az intézmény tanévnyitó ünnepélyét. Jakab Tamás igazgató úr 20 osztály közel 500 tanulójának reggel 8.00 órakor nyitotta meg a 2021-2022-es tanévet. Külön üdvözölte a bejövő 7. és 9. évfolyamosokat, valamint a szakmát tanuló 13. évfolyamos tanulókat.
Az ünnepélyes alkalom után tanévnyitó szentmisén vettek részt a tanulók, ahol Szarvas Péter atya tanév eleji gondolatait, tanácsait fogadhatták meg az egyházi intézmény diákjai.
 

Bővebben...
 
Hatosztályos képzés

 alt

Kedves 6. osztályos tanuló!

Már biztosan megkaptad a szép tanév végi bizonyítványodat. Ennek ismeretében talán átgondolod, hogy mégis a Bocskai hatosztályos tagozatán folytasd tanulmányaidat. Gyere, iratkozz be hozzánk! A pótfelvétel is jó felvétel!

 

 
Tanévzáró szentmise

altA Bocskai István Katolikus Gimnázium tanulói és tantestülete 2021. június 14-én tanévzáró szentmisén vett részt a Munkás Szent József templomban. Hálát adtunk a tanév sikeres befejezéséért, testi és lelki egészségünkért.

Bővebben...
 

 alt

 
Szakmai_vizsga_2021

Sikeres szakmai vizsga


Tanulóink szakmai vizsgán vettek részt. A vizsga részei: 2021. május 14-én komplex írásbeli, majd május 19-én gyakorlati, a járvány miatti rendelkezések az éven szóbeli vizsgát nem engedélyeztek. Június 2-án vehette át a szakmai bizonyítványát a 14 vizsgázó, ezzel Irodai titkár képesítést szereztek és befejezték tanulmányaikat intézményünkben. Egyikük felsőfokú oktatásban, hatan újabb szakmát tanulnak majd, a többiek munkába állnak. A hivatalos átadás után az osztály oldott hangulatban utolsó közös fagyizással búcsúzott egymástól, amikor felelevenítették az együtt töltött idő szép emlékeit. Sok sikert kívánunk volt tanítványainknak!

Bővebben...
 

Kérjük, hogy adója 1%-ával támogassa a Bocskai István Gimnázium Alapítványt Adószám: 18412877-1-05

 
Ballagás

altKedves Végzős Diákjaink! Tisztelt Szülők, Rokonok, Érdeklődők!


A ballagás a 4 és 6 év munkáját zárja le a gimnázium falai között.
A jelenlegi járványügyi helyzetben azonban nem szeretném az érettségi biztonságát osztályszintű személyes találkozással veszélyeztetni,
ezért ebben a tanévben (a tavalyi minta alapján) előre felvett, digitális ballagást szervezünk. Ennek időpontja 2021. április 30. péntek 17 óra.
Reményem szerint az érettségi bizonyítvány osztásakor már olyan lesz a helyzet, hogy erre a szülők jelenlétében kerül sor.
Az év végi kitüntetések személyes átadása is ekkor fog megvalósulni!
A mellékelt meghívóval invitálom az érdeklődőket, vegyenek részt virtuális rendezvényünkön!
Sajnálom és együtt érzek diákjainkkal, de ebben a helyzetben ezt tartom felelős döntésnek!
Az utolsó napok hajrájára még sikeres felkészülést kívánok végzős tanulóinknak!


Jakab Tamás
igazgató

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

4. oldal / 15