Bocskai István Katolikus Gimnázium
Ma 2019. 1. 18, péntek, Piroska napja van.
Holnap Sára napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap
Bocskai István Katolikus Gimnázium
Báloztunk

altTöbb mint 300 fő részvételével V. Végzős Bálját tartotta február 24-én a gimnázium.
Az aula díszítéséhez használt dekorációt a tizenkettedikes diákok és alsóbb éves segítőik napokon keresztül készítették, hogy a bálozók méltó környezetben érezhessék jól magukat, és meg kell hagyni, igazán kitettek magukért.
A táncos mulatságot fergeteges műsor vezette be a végzős tanulók közreműködésével, amiben Korda György, alias Kiss Martin (12 A), és Balázs Klári, alias Teleki Máté (12 A),  szórakoztatták az egybegyűlteket. Kovács Kristóf (12 A) szóló blokkjában énekelt és gitározott, Zakar Adrián pedig gitáron kísérte Erdei Helgát (12 Kgb).
A tombola főnyereményének, egy laptopnak, Toldi Boglárka 9 R osztályos tanuló örülhetett, mi többiek pedig tapsolhattunk.
A jó zenéről a Holdfény Duó, a jó hangulatról pedig a táncoló ifjúság gondoskodott.
A bál színvonalas megszervezéséért és megvalósításáért ismét köszönet illeti Jakab Tamás tanár urat, aki ezúttal is bebizonyította, hogy érdemes volt elindítani az immár öt éve tartó hagyományt.

Bővebben...
 
Felvételi eredmények

 A Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium az ideiglenes felvételi jegyzéket a jogszabály által előírt időpontban, március 10-én fogja közzétenni honlapján.

 
A „Kezdetben nem vala Madeira…”

… című előadást hallgathatták meg a nagy számban megjelent érdeklődők a Szerencsi Tudománybarátok Körének soron következő állomásán.
Éliás Balázs a gimnázium angol- magyar szakos tanára, amikor nem a katedrán áll, akkor túravezetőként járja a világot. Ezúttal madeirai élményeiről számolt be a hallgatóságnak, és elrepített bennünket az örök tavasz szigetére. A mintegy 180 képet felölelő vetítése során először a vulkánsziget kialakulásáról, majd annak flórájáról, faunájáról és lakóiról beszélt.
A tanár úr Joó Pál professzor úr felkérésének tett eleget, amikor a „Beszélgessünk…!” című előadássorozat februári programjaként meghallgathattuk lebilincselő beszámolóját.
 

 
I. BOCSKAI-KUPA

 

altTizenhat fiú és két lány csapat részvételével 2017. február 9-én első alkalommal került megrendezésre a bocskaisok osztálybajnoksága. Az összecsapásokhoz a Hunyadi Sportcsarnok szolgáltatta a helyszínt, a jó hangulatról pedig a csapatok és a szurkolók gondoskodtak.
Kuriózumszámba ment, hogy néhány lelkes osztályfőnök pályajátékosként segítette osztályát: Braun Csaba 12.Ra (Csab-bikák), Jancsovszki Máté 10.C (Közmunkásokkk), Kocsis József 11.Ra (Paplan RFC).

Bővebben...
 
Siker Hajdú – Moharos Országos Földrajz Versenyen

altA Karcagi Nagykun Református Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola idén 5. alkalommal rendezte meg a Dr. Hajdú - Moharos József Országos Református Földrajzi Tanulmányi Versenyét, melyen a versenyzők népesség- és gazdaságföldrajzi, valamint topográfiai tudásukat bizonyíthatták. A verseny első írásbeli fordulójának eredményei alapján a 2017. február 11.-én Karcagon megtartott országos szóbeli döntőbe jutott a Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium két tanulója a 10. A osztályból, ahol nemes és magas színvonalú küzdelmet követően Bárdos Flóra a 8. helyezést, míg Bogoly Levente a 10. helyezést szerezte meg. A tanulók felkészítője Jancsovszki Máté, a Gimnázium történelem-földrajz szakos középiskolai tanára volt.

 

Bővebben...
 
Egy kiváló és tehetséges szavaló!

altA Tompa Mihály születésének 200. évfordulója alkalmából Putnokon megrendezett szavalóversenyen vettünk részt 2017. február 3-án. Iskolánkat Fia Dominika, Danyikó Dorka és Juhász Vince 10. A osztályos tanulók képviselték.
A jól felkészült, nagyon színvonalas mezőnyben Juhász Vince kiválóan állta a sarat, és a zsűri döntése alapján méltán hozta el a megérdemelt I. helyezést. Ráadásként még az a megtiszteltetés is érte, hogy a Tompa-évforduló keretében lemezfelvételre is meghívást kapott.  Gratulálunk az ügyes tanulónknak. Felkészítő tanára Gazdóf Miklósné volt.

 

Bővebben...
 
Kezdetben nem vala Madeira...

Kedves kollégák, tudománybarátok és diákjaink!

Meghívlak benneteket Madeiráról szóló előadásomra, amelyet a Szerencsi Tudománybarátok Köre megtisztelő felkérésére 2017. 02. 16-án 14.30-as kezdettel fogok megtartani gimnáziumunkban. Előlegbe pedig ajánlom figyelmetekbe böngészésre egy korábbi fotóesszémet a témáról.


Éliás Balázs

Bővebben...
 
A magyar kultúra napja

 

altA nemzeti himnuszra és alkotójára, Kölcsey Ferencre emlékeztek a bocskaisok a magyar kultúra napjának alkalmából január 23-án hétfőn. A diákok és felkészítő tanáraik - Gergely Lászlóné és Szegedi Anikó- ezúttal is színvonalas műsorral álltak elő. Szavalat hangzott el Danyikó Dorkától és Juhász Vincétől. Weöres Sándor és József Attila versek csendültek fel megzenésítve Bliszkó Zsófia és Kovács Kristóf előadásában.
A műsor hosszabb változatát a tanulók délután a városi ünnepségen adták elő.

Bővebben...
 
…és a gyertyák csonkig égtek…

altA gimnázium egyperces néma főhajtással és gyertyagyújtással emlékezett a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium elhunyt diákjaira és tanáraira, akik január 20-án, pénteken este szenvedtek tragikus buszbalesetet az olaszországi Verona közelében.

 

Bővebben...
 
Álláspályázat

A szerencsi Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium pályázatot hirdet az alábbi munkakör betöltésére:
magyar nyelv és irodalom-bármely szakos középiskolai tanár
A feladatellátás helye: 3900 Szerencs Ondi út 1.
Állás betöltésének ideje: azonnal
jelentkezés:
A Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium 3900 Szerencs Ondi út 1. címre vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre, Dr.Gál András igazgató részére küldött pályázattal.

 
Felvételi előkészítő december 10-én

altHiába volt csúszós az út, sok leendő diákunk jött el ezen a napon is gimnáziumunkba. Magyar nyelvből Vitányiné Papagorasz Heléna, matematikából Dombrádi Edit, angol nyelvből Tóth Éva, német nyelvből Visontai Anita tartott foglalkozást az érdeklődő tanulóknak.

Bővebben...
 
Felvételi előkészítő december 3-án

altEzen a szombati napon is több, mint félszáz diák volt kíváncsi a foglalkozásokra. Magyar nyelvből Gergely Lászlóné, matematikából Reményiné Járai Katalin, angol nyelvből Éliás Balázs, német nyelvből Magda Gábor kötötte le a tanulók figyelmét.

Bővebben...
 
Mikulás nap

A néphagyomány szerint december 6. hajnalán a Mikulás meglátogatja a gyermekeket, s ha az elmúlt évben jól viselkedtek, kisebb ajándékot ad nekik. Gimnáziumunkban régi szokás az is, hogy a 9. osztályos diákok Miklós napján zenés-táncos műsorral mutatkoznak be idősebb társaiknak, és egy vicces, beavató ünnepség keretében válnak az iskola teljes jogú tagjává. A fiatalabb nebulók hetekig szorgalmasan gyakoroltak és készültek a különleges délelőttre, de nem hiába, hisz a felsőbb évesek nagy tapssal és ovációval fogadták produkcióikat.

 
Nyílt nap december 7-én

Több, mint száz nyolcadikos diák volt kíváncsi iskolánkra december hetedikei nyílt napunkon. Dr. Gál András igazgató úr tájékoztatója után a két igazgatóhelyettes, Gazdóf Miklósné és Bodnár György kalauzolta végig a tanulókat az intézményen, bemutatva a szaktantermeket, sportlétesítményeket.
Az iskolában folyó munka jobb megismerése érdekében több kolléga bemutató órát tartott: angol nyelvből Jurák Józsefné és Sándor Ernőné; matematikából Bodnár Györgyné, Daruka Róbert és Reményi Szabolcs; biológiából dr. Búzáné Tóth Márta; történelemből Braun Csaba; informatikából Szemán Artúr; míg a szakgimnáziumi képzéssel Pórné Nagy Katalin óráján ismerkedhettek az érdeklődő diákok.
A napot a néptáncosok (vezetőjük Balázs Beáta) és a rendészek önvédelmi bemutatója zárta, melyre Czibere Gergő készítette fel a végzős tanulókat.
Következő nyílt napunk december 13-án, szerdán lesz, melyre szeretettel várjuk azokat a nyolcadikosokat, akik 7-én nem tudtak eljönni!

Bővebben...
 
Magyar és idegen nyelvű szavalóversenyeken is jók vagyunk

altA Szent Márton Katolikus Gimnázium (Szikszó) 2016. november 23-án rendezte meg hagyományos régiós és határon túli, középiskolásoknak meghirdetett szavalóversenyét a szeretet témakörében. Iskolánkat Juhász Vince 10. A osztályos tanuló képviselte, aki a kiemelkedő 2. helyezést szerezte meg.  Felkészítő tanára Gazdóf Miklósné volt.
A Jedlik Ányos Tudományos Ismeretterjesztő Társaság november 24-én rendezte meg idegen nyelvű szavalóversenyét a B-A-Z megye középiskolás diákjai számára a miskolci Zrínyi Ilona Gimnáziumban. A versenyen angol, német és francia nyelven előadott verssel lehetett indulni, amelynek a témája ebben a tanévben az „Ünnepek jegyében” fogalmazódott meg. Tanulóink az idén is elismerésre méltó eredményt értek el: német nyelvből Kiss Kamilla 11. H osztályos tanulónk III. helyezést, angol nyelvből Török Róbert 11. H osztályos tanuló IV. helyezést és Burkus Lilla 9. H osztályos diáklány a megérdemelt V. helyet szerezte meg. A tanulókat Pajuf Izabella, Jurák Józsefné és Novákné  Váradi Judit készítette fel. Köszönjük a tanulók és a kollégák lelkiismeretes munkáját!

Bővebben...
 
Megyei első helyezés a Vaskobakon

altA miskolci Diósgyőri Gimnázium, a Miskolci Egyetemmel és a miskolci Herman Ottó Múzeummal közösen szervezett „Vaskobak” megyei geológiai vetélkedőt. Az első írásbeli forduló eredményei alapján a 2016. december 03.-án megrendezett szóbeli döntőbe jutott a Bocskai István Katolikus Gimnázium csapata, ahol bizonyíthatták felkészültségüket a földrajz, illetve az ásvány- és kőzettan területein. A Bocskai István Katolikus Gimnázium csapata szoros versenyben végül a megyei első helyezést érte el. A csapat tagjai: Toplenszki Zalán 12. A, valamint Bárdos Flóra és Bogoly Levente 10 A osztályos tanulók voltak. Felkészítő tanáruk Jancsovszki Máté, a Gimnázium történelem – földrajz szakos tanára volt.

Bővebben...
 
A harmadik felvételi előkészítő

 December 3-án is sok diák tartotta fontosnak, hogy szervezett formában készüljön a január 21-i írásbeli felvételi vizsgára.

A magyar nyelvi foglalkozásokat Gergely Lászlóné, a matematikaikat Reményiné Járai Katalin tartotta,

míg angol nyelvből Éliás Balázs, német nyelvből Magda Gábor dolgoztatta meg az érdeklődő tanulókat.

 
Miselátogatás

Kedves diákok!
Sándor atya a „SZERENCSI KATOLIKUS” facebook lapra kéri feltölteni a vasárnapi mise után készült szelfiket!

 
Lelki nap tanároknak

altLátogatást tett iskolánkban, és nagyon lelket melengető előadást tartott Bosák Nándor, a Debrecen-Nyíregyházai Egyházmegye kiérdemesült püspöke.
Gondolatait, amelyek nagyon sok jó tanáccsal, iránymutatással szolgáltak a pedagógusoknak, a Bolyai Katolikus Általános Iskola és a Bocskai István Katolikus Gimnázium nevelői hallgatták.
 

 
Elkezdődött a karácsonyi ünnepkör

altA keresztény emberek számára a karácsonyi ünnepkör advent első vasárnapjával kezdődik. Ennek apropóján november 25-én, pénteken gyújtottuk meg az adventi koszorú első gyertyáját. Kocsis Sándor plébános úr az adoráción a jóság és a szeretet kifejezése köré gyűjtötte gondolatait, melyet felkészülésként bocsátott a tanuló ifjúság elé. Majd gimnáziumunk diákjai (Juhász Vince, Zakar Adrián, Majoros Csenge és az énekkar) rövid műsort adtak a karácsonyi előkészületek jegyében.

Bővebben...
 
Felvételi elkészítő november 19-én

altA második előkészítő foglalkozásunkon is több mint 50 diák jelent meg. Ezúttal a magyar nyelvi foglalkozást Kovács Judit tanárnő, a matematikát Bodnár Éva tanárnő, a német nyelvűt Pajuf Izabella Tünde tanárnő, míg az angol nyelvűt Árvai Zsolt tanár úr tartotta. Szeretettel várjuk kedves leendő diákjainkat a december 3-i foglalkozásra!

Bővebben...
 
Felvételi előkészítő, november 12.

altNagyon sok lelkes diák vett részt november 12-én,szombaton, az első felvételi előkészítő foglakozáson. Magyar nyelvből Balázs Beáta tanárnő, matematikából Jakab Tamás tanár úr, míg angol nyelvből Jurák Józsefné tanárnő és Sebestyén Amália tanárnő tartott órát. A következő foglalkozás november 16-án, szerdán, informatikából lesz, majd november 19-én, szombaton, ismét magyar nyelvből, matematikából, angol nyelvből, és a felmerült igénynek megfelelően német nyelvből fogunk felkészítést tartani az érdeklődő tanulóknak.

Bővebben...
 
« ElsőElőző123456KövetkezőUtolsó »

5. oldal / 6